Ανακοίνωση σχετικά με την κατάληψη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

Με αφορμή την Γενική Συνέλευση του τμήματος, έχοντας κεντρικό θέμα το Άρθρο 16, στις 27/2, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:30 στην ΠΑΜ 15, οι φοιτητές πήραν σύσσωμοι την απόφαση να γίνει κατάληψη στο τμήμα από την Τετάρτη 28/2 έως και την Κυριακή 10/3. Η Γραμματεία του τμήματος θα παραμείνει κλειστή όλο αυτό το διάστημα και η δια ζώσης λειτουργία των μαθημάτων δεν θα πραγματοποιηθεί.

Παρακάτω επισυνάπτεται το πλαίσιο που ψήφισαν οι φοιτητές στην συνέλευση:

ΜΕ  ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ  ΠΑΣΠ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Εμπόδιο στην κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο»
  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Αποκλειστικά δημόσια παιδεία για όλους δωρεάν – Κατάργηση της Ε.Β.Ε.
  • Ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου – γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δημόσια ΑΕΙ για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες μας
  • Αύξηση μελών ΔΕΠ – Εκσυγχρονισμός υποδομών και εργαστηρίων
  • Ποιοτικές, ασφαλείς και δωρεάν μετακινήσεις φοιτητών
  • Αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας – δημιουργία και ανακαίνιση φοιτητικών εστιών για δωρεάν φοιτητική στέγαση – ποιοτική και δωρεάν σίτιση για όλους – Αύξηση του φοιτητικού επιδόματος
  • Ανοιχτό και προσβάσιμο πανεπιστήμιο σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας
  • Πτυχία με αξία, ισχυρά στην αγορά εργασίας
  • 100% εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης του πανεπιστημίου
  • Ανασύσταση και ανασυγκρότησης της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.Ε.)
  • Προσθήκη στο πρόγραμμα σπουδών των μαθημάτων «Ψηφιακό Μάρκετινγκ» και «Χρηματοοικονομικός Έλεγχος»
  • Να προστεθούν παγκάκια έξω από την αίθουσα της ΠΑΜ 15 για τους συμφοιτητές μας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕ:

• Κατάληψη του τμήματος από την Τετάρτη 28/02 έως και την Κυριακή 10/03 - Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης
  • Συμμετοχή μας του Φοιτητικού μας Συλλόγου σε όλα τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια φοιτητικών συλλόγων την περίοδο αυτή, καθώς και στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28/02, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη