Επιστημονικά Σεμινάρια Εαρινού Εξαμήνου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

Στα πλαίσια διεξαγωγής σειράς επιστημονικών σεμιναρίων σχετικών με την Διοικητική Επιστήμη, την Πέμπτη 16/03/2023 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα "Εφαρμογές Μοντέλων Δομικών Εξισώσεων σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ" / "Applications of Structural Equation Modelling in Business Administration and Marketing" από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Χρήστο Λίβα.

Το σεμινάριο το οποίο είναι ανοικτό στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στην αίθουσα ΠΑΜ 15 του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Περίληψη:

Παρουσίαση των βασικών αρχών της πολυμεταβλητής μεθόδου ανάλυσης δεδομένων Structural Equation Modelling (SEM), καθώς και εφαρμογές της σε ερευνητικά προβλήματα διοίκησης επιχειρήσεων και μάρκετινγκ. Ως μέθοδος ανάλυσης δεδομένων, το SEM είναι αρκετά διαδεδομένο και χρήσιμο στα πεδία της διοίκησης επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ αφού, μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα για (1) την ταυτόχρονη διενέργεια επιβεβαιωτικής ανάλυσης παραγόντων και ανάλυσης παλινδρόμησης, (2) την εξέταση πολλαπλών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των μεταβλητών (παρατηρούμενων και αφανών μεταβλητών) και (3) την αξιολόγηση της εγκυρότητας των μετρήσεων.