Νεάρχου Ανδρέας
Θέση: Καθηγητής (Πρόεδρος Τμήματος)
  • Διεύθυνση Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Πανεπιστήμιο Πατρών
    Ρίο 265 04
  • Email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο 2610-969980
  • Ιστότοπος

ΜΕΛΗ Δ.Ε.Π

Διάφορες Πληροφορίες

Διάφορες Πληροφορίες

Ο Ανδρέας Νεάρχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (1982-1987). Έκανε το διδακτορικό του (1992-1996) στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ιδίου Πανεπιστημίου στις περιοχές της Ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Πατρών δίδαξε για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) και στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της διοίκησης πληροφοριακών έργων και της μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών. Πριν ξεκινήσει την ακαδημαϊκή του καριέρα το 2006, πέρασε από διάφορες επαγγελματικές θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών προϊστάμενος της υπηρεσίας μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον σχεδιασμό και χρονικό προγραμματισμό συστημάτων παραγωγής και υπηρεσιών και τη διασύνδεση τους με την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιχειρησιακή Έρευνα, τη Ρομποτική και τη Θεωρία Παιγνίων. Το επιστημονικό του έργο δημοσιεύτηκε σε υψηλής στάθμης διεθνή έγκριτα περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων (δείτε το ερευνητικό του προφίλ: Google ScholarScopus). Από το 2020 συγκαταλέγεται στην ετήσια λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου (top 2%) βάσει της απήχησης του επιστημονικού τους έργου. Η συγκεκριμένη λίστα δημοσιεύεται από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Stanford της Αμερικής. Δείτε εδώ και εδώ.

Έγραψε τρία πανεπιστημιακά βιβλία. Δύο με αντικείμενο τη Θεωρία Παιγνίων (2022, 2016) και ένα με αντικείμενο τον Χρονικό Προγραμματισμό Παραγωγής (2017). Τέλος, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (2020-2022) και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Πατρών (2016-2018).

Προσωπική ιστοσελίδα: https://www.bma.upatras.gr/staff/nearchou/