| + 30 2610 969974

ΜΕΛΗ Δ.Ε.Π

Επαφή

Νεάρχου Ανδρέας
Θέση:
Καθηγητής (Πρόεδρος Τμήματος)
Διεύθυνση:
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πανεπιστήμιο Πατρών
26 500 Πάτρα
Email:
Τηλέφωνο:
2610-969980

Άλλες πληροφορίες

Άλλες πληροφορίες:

Ο Ανδρέας Νεάρχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορική στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκανε το διδακτορικό του (Ph.D.) στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του ιδίου Πανεπιστημίου στην περιοχή της Ρομποτικής και των Ευέλικτων Συστημάτων Παραγωγής. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο τη "Διοίκηση Παραγωγής". Εκτός από το Πανεπιστήμιο Πατρών δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) και στο ΤΕΙ Πάτρας.

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της διοίκησης πληροφοριακών έργων και της μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών. Πριν ξεκινήσει την ακαδημαϊκή του καριέρα το 2006, πέρασε από διάφορες επαγγελματικές θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενώ διατέλεσε επί σειρά ετών προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον σχεδιασμό (planning) και χρονικό προγραμματισμό (scheduling) συστημάτων παραγωγής και υπηρεσιών, εφοδιαστικών αλυσίδων και ρομποτικών συστημάτων εφοδιαστικής (robotics logistics). Πρόσφατα, η ερευνητική του δραστηριότητα στράφηκε επίσης και προς την κατεύθυνση των ευφυών συστημάτων μεταφοράς και συγκεκριμένα στην εφοδιαστική πόλεων (city logistics) και στη θαλάσσια εφοδιαστική (maritime logistics). Το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο που περιλαμβάνει πολυάριθμες εργασίες σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια έχει αναγνωριστεί διεθνώς (δες ερευνητικό προφίλ: Google Scholar, Scopus). Είναι μόνιμος κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος της επιστημονικής επιτροπής έκδοσης (editorial board) διεθνών έγκριτων επιστημονικών περιοδικών. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος της επιστημονικής επιτροπής προγράμματος πολλών διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και πρόεδρος ενός παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου.

Έχει γράψει τα βιβλία: "Χρονικός Προγραμματισμός στη Βιομηχανία και τις Υπηρεσίες" (Εκδόσεις Broken-Hill 2017) και "Εισαγωγή στη Θεωρία Παιγνίων" (Εκδόσεις Πανεπιστήμιου Πατρών 2016).

Προσωπική ιστοσελίδαhttps://www.bma.upatras.gr/staff/nearchou/