| + 30 2610 969974

Η απόφοιτη του ΜΒΑ 2022-2023 κυρία Ευανθία Αντωνακοπούλου, η οποία εκπόνησε τη Διπλωματική της με τίτλο "Στρατηγικό σχέδιο διεθνοποίησης της εταιρείας «Πατραϊκή Ζυθοποιία»" άρχισε με επιτυχία την υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Το θέμα έλαβε δημοσιότητα με σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ (https://youtube.com/watch?v=SZoszIZHKvw&feature=sharea)

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στην φοιτήτρια του Τμήματος μας κα Αντωνακοπούλου, όσο και στην επιβλέπουσα αυτής Δρ. Ελένη Παρασκευή Παράσχη συνεργάτιδα και διδάσκουσα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια!

Περίληψη εργασίας: Η Πατραϊκή Ζυθοποιία (ΠΑ.ΖΥ) είναι μια μικροζυθοποιία που αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια.  Η διπλωματική εργασία, αφού εξέτασε τα θεωρητικά ερείσματα και τα διαθέσιμα μοντέλα διεθνοποίησης, προχώρησε σε ανάλυση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος της ΠΑ.ΖΥ. Συλλέγοντας δευτερογενή αλλά και πρωτογενή δεδομένα μέσω συνεντεύξεων και  προσωπικής αλληλογραφίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών και με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό, αξιολογήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε μια σειρά διεθνών αγορών-στόχων, όπως Η.Π.Α, Σουηδία, Ισπανία και Γερμανία, με την τελευταία να προκρίνεται ως η πλέον κατάλληλη. H Πατραΐκή Ζυθοποιία προχώρησε άμεσα στην πρακτική εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου διεθνοποίησης, κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αγορά της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2023. Η δυναμική ανάπτυξη του κλάδου της μικροζυθοποιίας και ιδιαίτερα της ΠΑ.ΖΥ τράβηξαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ να πραγματοποιήσει σχετικό ρεπορτάζ. Η κα Αντωνακοπούλου, ως Υπεύθυνη εμπορικού τμήματος & τμήματος εξωστρέφειας της ΠΑ.ΖΥ, παραχώρησε σχετική συνέντευξη στην οποία επισημαίνει τη σημαντική συμβολή των μεταπτυχιακών της σπουδών  στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης (βλ. τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtube.com/watch?v=SZoszIZHKvw&feature=sharea).